PKN
PKN Gereformeerde Kerk Waarder
 
Zending Werelddiaconaat Evangelisatie Ontwikkelingshulp

Zending Werelddiaconaat Evangelisatie Ontwikkelingshulp

De ZWEO-groep is een enthousiaste commissie die werkt namens de plaatselijke PKN Gereformeerde Kerk.

Het uitgangspunt is dat ieder mens recht heeft op respect en een menswaardig bestaan, ongeacht geloof, politieke overtuiging, ras, sexe of nationaliteit. De motivatie hiervoor vinden we in de bijbel, Gods Woord dat oproept tot getuigenis, tot naastenliefde en tot het bevorderen van gerechtigheid. Jezus zelf is ons voorbeeld.

We doen ons werk onder de landelijke vlag van “Kerk in Actie” (KIA) dat deel uitmaakt van een wereldwijd netwerk van kerken, organisaties en mensen. Als KIA projecten steunt of noodhulp geeft, doet zij dit altijd in nauwe samenwerking met plaatselijke kerken en organisaties. Die partners kennen de lokale situatie van binnen uit en zijn daarom het beste in staat om de hulp op de juiste plek terecht te laten komen. We zijn blij dat er zo’n organisatie achter ons staat, we kunnen dit niet allemaal zelf. Wij zetten onze schouders eronder om de verschillende projecten de aandacht te geven die ze nodig hebben. Daarnaast is inzamelen van geld voor die projecten natuurlijk ook van belang.

Als leden van de christelijke gemeenschap worden we dus dagelijks opgeroepen om samen met christenen wereldwijd invulling te geven aan onze missionaire en diaconale opdracht. Medegelovigen uit andere landen leren ons kritisch naar onszelf te kijken. We proberen dat uit te dragen naar onze gemeente. Bijvoorbeeld door het uitnodigen van black gospel groepen of dominees uit andere werelddelen.

We steunen voornamelijk projecten in het buitenland, onderverdeeld in Zending, Werelddiaconaat, Evangelisatie, Ontwikkelingshulp, Kinderen in de Knel en Noodhulp.

We vinden het belangrijk dat dit werk gebeurt. We komen regelmatig (niet teveel!) bij elkaar in goede sfeer. Steeds weer merken we dan hoe hoog de nood in de wereld kan zijn. We zijn betrokken bij de projecten, die soms heel dichtbij komen door persoonlijke contacten of door familieleden of kennissen. En dan gaat het niet alleen om geld werven, maar ook om meeleven en gebed!

Contact:
Mail: zweo@pknwaarder.nl


Rekeningnummer:
NL49 INGB 0003127582 t.n.v. Penningmeester ZWEO-groep, afd. Zending Geref. Kerk

terug
 
 
 

Inloggen

MEAT
datum en tijdstip 09-08-2024 om 16.00 uur tot 20.00 uur
meer details

Startweekend verg
datum en tijdstip 14-08-2024 om 19.30 uur
meer details

FEM
datum en tijdstip 25-08-2024 om 11.00 uur
meer details

Zonnebloem
datum en tijdstip 26-08-2024 om 19.00 uur
meer details

 
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrieven zijn alleen te bekijken wanneer je inlogt.
De gebruikersnaam is: lid

Je kan het wachtwoord aanvragen op emailadres cvk@pknwaarder.nl
De nieuwsbrief is alleen beschikbaar voor leden.

Inloggen kan rechts bovenin het scherm bij 'Inloggen'.
 
Agenda punt toevoegen?
Mail naar Leni van Wijngaarden. Klik hier om te mailen.
 
 
Kerkdienst beluisteren/bekijken
Klik hier om de kerkdienst
te bekijken of te beluisteren. 
 
 
Live beeld kerkdienst
Live beeld kerkdienst YouTube
óf
Live beeld kerkdienst Angelcam
óf
Live beeld kerkdienst Twitch
óf
Op je Smart TV via de app YouTube.
Zoek dan op 'pkn waarder'.

 
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.